Dagpengeland
Dagpengelands uafhængige facebooksideFacebookRSS

Reaktioner

Et udpluk af reaktioner modtaget via e-mail/Hotmail/Webmail/Gmail. Gengivet med tilladelse.
 
 

 

Tak for at have reddet en ellers grå og jobannonceløs formiddag her ved anden aktør i Århus.
Vi er en flok ledighedsfæller, der sidder og griner af dine historier inde på dagpengeland.dk. Hvor er det dog sørgeligt, som man kan nikke genkendende til mange af historierne.
 
Keep up the good work og hils Britta:)
 
- Thomas, Emil, Jonas, Jesper, Mogens og Karin
 

 

Jeg sendte linket med Dagpengeland til min bror, der har gået ledig i længere tid nu. Han ringede til mig og var aldeles flad af grin; han kunne genkende en masse af de ting, du skrev - og havde oplevet det samme på de utallige jobsøgningskurser, han har været tilmeldt.
 
Tusind tak fordi du tager dig tid til at lave sådan en side. Og tak for at jeg lige fik lov til - igen - at høre min bror grine af det hele :-)
 
- Lene
 

 

Af hjertet tak for bloggen Dagpengeland. Det er NØJAGTIG ligesådan i Århus. Vi fik blandt andet at vide, at vi nok ikke skulle bruge smileys på vores CV. Eller som konsulenten sagde: "Jeg skal jo ikke bestemme, hvad I skal gøre, men jeg ville ikke gøre det."
 
Tak for gode grin. Håber du fortsætter!
 
- Sara Bindeballe, cand.mag
 

 

Mange tak for uhyggelig og uhyrlig morsom læsning fra Dagpengeland!
 
Kan genkende en hel del fra mit eget aktiveringsforløb, men må dog undvære den nordjyske dialekt, som du så fint refererer, da det foregik på Vesterbro. Her er man dog også meget fokuserede på at bryde vaner og skifte plads i undervisningslokalet hver dag. Som min jobkonsulent fortalte, skiftede ham og hans kone plads ved spisebordet hver eneste uge for at opretholde omstillingsparatheden (planlagt spontanitet?).
 
- Viggo
 

 

You, sir, are the Rosa Parks of blogging!
Tusind tak!
 
- Ricki Melchior
 

 

Det her lidt pussigt. Jeg skriver til dig som ivrig læser af dagpengeland.dk, men også som én, der er beskæftiget inden for selve dagpengelandets enorme grænser, nærmere bestemt a-kassens forunderlige verdenen. Ja, det kan sågar være, at jeg er ansat i din egen a-kasse.
 
Jeg kontakter dig, da jeg synes du fortjener et klap på skuldren for det du skriver. Det er enormt forfriskende at læse dine tekster og specielt din ironiske, satiriske tilgang til den verden du er blevet kastet ud i.
 
Jeg kan om noget relatere til hele den comic sans'ish-befængte verden, selvom jeg godt nok sidder på den anden side af skrivebordet og til tider præsenterer ledige for info points (power points, på en ung frisk måde), tommelfingerregler og lommefilosofier.
 
- HK H'eren
 

 

Tusind tak for en grotesk, absurd og desværre også virkelig beretning.
 
- Rikke Zaar
 

 

Just hjemvendt fra et (og forhåbentlig mit sidste) a-kassemøde i Århus har jeg en fantastisk historie at fortælle.
 
I samme øjeblik som vejlederen fra AJKS byder de 14 deltagere velkommen, spørger hun, om nogen af os kender "den der side dagpengeland.dk", som hun netop var blevet tippet om. Hun finder siden forrygende morsom.
 
Senere i mødet kommer vi ind på systemets absurditeter, hvorefter hun henviser til dagpengeland.dk og udbryder (og jeg citerer ordret): "Det (dagpengeland.dk) illustrerer jo meget godt, hvor sindssygt hele det her system er!"
 
- Stefan Hansen
 

 

Har delt dine oplevelser med Integro - som sikkert ikke er så langt fra andre udbydere på markedet. Jeg blev sygemeldt, og skulle igennem cirkusset, for at kommunen kunne spare på sine egne penge!
 
Min oplevelse med Integro er, at folk er forskellige, og derfor er man nødt til at behandle dem derefter: Altså forskelligt! Hos Integro behandler man folk ens, og Jørgen Hattemager bliver behandlet som Hans von Cand.mag, hvilket medfører en noget ukvalificeret one-size-fits-all-forløb, som egentlig meget få kan bruge, når det kommer til stykket: Laveste fællesnævner bliver gældende.
 
Det er i øvrigt grundlæggende meget forskellige måder, man søger job på i det offentlige og det private. Det tages der ikke højde for.
 
Det virker heller ikke til at der er nogen evaluering af forløbene. Der er ingen udvikling, og det virker ikke til, at den viden, der bliver høstet, bliver brugt til noget. Det bliver ubehjælpeligt og ufrivilligt/pinligt komisk i sidste ende, når man har gentaget sig selv nogle gange for meget, uden at der er nogen udvikling i det.
 
I det hele taget virker det mere som et tilfældigt sammenrend af venner, familie og diverse tilfældige, der lige kom forbi, end det virker som nogen, der egentlig er valgt ud fra kvalifikationer og viden. Hvis det var mine ansatte, ville jeg fyre mange af dem, og jeg ville selv kunne gøre det bedre - sammen med mange af kursisterne!
 
Jeg tvivler, trods alt, ikke på, at det gøres i bedste mening fra Integro. Det er bare ikke godt nok! Som sådan er din blog "spot on"!
 
- Anonym
 

 

Fantastisk hjemmeside - bliv ved!
 
- Anders Damm-Frydenberg, Konsulent, FOA Overenskomst
 

 

Tusind tak for masser af grin og genkendende nik!
 
- Lise Holdt, Analysekonsulent
 

 

Det er en helt fantastisk side, som du har banket op - stor humor og stor alvor (det er vist der, det bliver stor satire). Ville blot give et skulderklap. Måske du kan finde lidt morskab i vores lille protest mod systemet.
 
Held og lykke med det hele.
 
- Simon Bauer, Kommunikationschef, Min A-kasse
 

 

Blot en ydmyg tak for dit arbejde med dagpengeland. Jeg har sjældent grinet så intenst, som jeg - og alle mine kolleger - gør lige nu. Det er fremragende formidling af politisk sprængfarligt stof, du leverer.
 
- Jesper Munch Toldam
 

 

Tak for god læsning - det er en fornøjelse at høre om andre, som har smasket rundt i legendariske møder med private aktører mm. Jeg er ved at falde bagover - særligt over jeres EDB-undervisning / bliv 'bredere' til dit job - genialt.
 
- Marie
 

 

Tak for en ufattelig, vittig, skræmmende og lidt sørgelig gennemgang af dine prøvelser. Jeg vil ønske dig alt mulig held og lykke med jobsøgningen for det udfordrende kursus kan man (Undskyld JEG) ikke klare i ret lang tid. Så er det trods alt mere stille og roligt i det pulveriserende erhvervsliv!
 
- Birgitte Thunbo Christensen
 

 

Det er en virkelig fantastisk og vigtig blog, du har lavet.
 
Tak.
 
- Johannes Busted Larsen
 

 

Jeg havde selv fornøjelsen af at deltage i et af disse kurser hos Ballisager i Århus for et års tid siden, hvilket var nogenlunde ligeså indholdsrigt som det, du beskriver. Det skal dog nævnes at kaffen var gratis, og at der ofte var morgenbrød!
 
Jeg håber din side fortsat vil være en kilde til lårklaskende latter og en øjenåbner for dem, som måtte mene, at jobsøgningkurser er en smart investering!
 
- Claus Kold Sørensen
 

 

Samfundssatire på meget højtplan. Keep it coming!
 
Griner på kanten af gråd!
 
- Ulrik Bak Nielsen
 

 

Det er virkelig en fantastisk rejse ind i de private aktørers uduelighed, du præsenterer verden for (eller i hvert fald de der kan det der internets).
 
Mit forløb hos anden aktør har ikke været helt så slemt som dit - dog slemt nok til at jeg blev lettere deprimeret af det. Gid jeg havde haft Britta til at få mig i bedre humør! Jeg kan ikke rigtig bakke op om hendes udsagn om, at det tager 3 måneder at blive deprimeret - jeg synes det udelukkende er betinget af hvornår man (undskyld, jeg!) sidder til kursus hos anden aktør.
 
- Janus
 

 

Tusind tak for en totalt befriende beretning på Dagpengeland. Håber der kommer mere!
 
- Marianne Tjur
 

 

Din rapport er ramt lige i øjet. Har siddet og smågrinet i en halv times tid, og genkendt hele molevitten ned til mindste detalje.
 
Ufatteligt, at de her kurser lever i bedste velgående på 20. år. Tak for grinet..:-)
 
- Lars Larsen
 

 

Tusind tusind tak for at få mig til at græde af grin! Min veninde sendte mig et link til din blog (fordi vi i går talte om det vidunderlige aktiveringstilbud jeg er i) - og jeg har hulket af grin.
 
- Linea
 

 

Tak for, at du bruger dine evner som blogger til at tage os med ud på en forunderlig rejse gennem et helt sort univers og et absurd spild af menneskelige og økonomiske ressourcer. Det er vist hverken skrivekursus eller EDB, du skal have opgraderet, så det tager os vist tilbage til truckercertifikatet.
 
- Jeanette Hedegaard
 

 

Jeg har selv fulgt Jobmentors 6 ugers jobsøgningskursus. Tak for en helt igennem fantastisk og meget humoristisk læseoplevelse på din hjemmeside.
 
Jeg har svært ved at kalde det "gensynsglæde", at få ens minder om beskæftigelsessystemet genopfrisket på den måde, men det er rart, at se at der er andre end en selv, der kan være så sarkastisk og analyserende, når man sidder der og er tvangsindlagt til at følge disse jobsøgningskurser.
 
Hvis du ikke er så heldig allerede at have fundet job, så tør jeg godt at love dig, at du har mange "sjove" timer i vente hos div. private aktører.
 
- Mads
 

 

Uforbeholden ære og respekt!
 
- Karenina Trier Clausen
 

 

Jeg takker mange gange for de underholdende indslag på dagpengeland.dk. Jeg kan kun alt for godt nikke genkendende til den smøre du/I har været igennem.
 
- Jesper Haven
 

 

Fantastiske beskrivelser af virkelighedens verden. Har skraldgrinet mig gennem artiklerne og nikker – desværre – genkendende til det meste. Har selv læst Samf. Adm i Aalborg og er aldeles af den overbevisning at det du beskriver så humoristisk, er en samfundsmæssig skandale af dimensioner.
 
- Anders Hedegaard
 

 

Det er jo tankevækkende tragikomik af allerhøjeste klasse.
 
- Peter K.
 

 

Det er en fantastisk opmuntrende og lidenskabeligt beskrevet oplevelse af noget, der ellers er så drivende kedsommeligt, at jeg ofte overvejer at medbringe egen hammer, og forlyste mig med at banke mine fingerbasser fast til det nus-hvide skrivebord, mens jeg i mit stille sind anråber Herren om et tegn på at han endnu ikke har forladt mig. Fuldstændigt!
 
Nu ved jeg, at han endnu er derude et sted (tror jeg nok, eller? - Nå, pyt).
 
- Berit Anita Andersen
 

 

Det er på en gang fantastisk og dybt beskæmmende. Jeg håber dit initiativ med oprettelsen af dagpengeland.dk vil medvirke til at udstille disse kursers uacceptable kvalitet og præmis.
 
- Morten Pors Nielsen
 

 

Jeg har lige siddet og underholdt mig med din blog. Stor humor - hvis ikke det var fordi det er pinlig virkelighed. Fortsæt endelig, jeg tror det kan holde dig sund i en syg verden :)
 
- Henrik
 

 

Spot on!
 
- Ditte Z.
 

 

Stor tak for din indsats med dagpengeland. Det er et ualmindeligt velskrevet og skarpt observeret billede af en stor skandale, som nok kun får lov at køre videre sådan, fordi de ansvarlige politikere enten er barnligt angste for at indrømme egne fejltagelser eller bare er ligeglade.
 
- Rasmus Wind
 

 

Jeg morer mig kosteligt :-) Er selv i aktiveringscirkus lige nu (Cirkusaktivist?) og din beskrivelse er meget morsom.
 
- Peter I.
 

 

Sjældent har jeg moret mig så meget, selvom det er på en nærmest tragisk baggrund. Godt, at du med din side kan være med til at sætte fokus på det.
 
- Martin
 

 

Det er en suverænt stykke arbejde, du gør med Dagpengeland. Tak!
 
Jeg har ikke selv været i aktivering, men dine historier har en umiddelbar nerve, som virker 100% ægte og sand. Desværre. Folkeskolen og universiteterne bliver holdt i stram snor. Hvorfor ikke aktiveringsfirmaerne? Burde de ikke have et 360° eftersyn?
 
Keep up the good work!
 
- Rune
 

 

Jeg er endelig, endelig, endelig blevet tilbudt job pr. 1. januar efter ét år i møllen, men tro ikke, at jeg derfor slipper for jobplaner mv. Tak fordi du sætter ord på, hvordan vi allesammen har det.
 
- Lise Mikkelsen
 

 

Jeg BRÆKKER MIG AF GRIN over din blog! Jeg sidder i det samme helvede med min egen, mandlige udgave af Britta.
 
- Camilla
 

 

Det er simpelthen SÅ muntert! Jeg holdt selv (skyldig!) den slags kurser for 15 år siden - og slides’ne kunne måske (!) endda have lignet nogle af disse her (!!!).
 
... Men jeg ville dog have troet, at nogle af dem kunne være blevet opdateret gennem tiden.
 
- Søren
 

 

Det er sjældent, at man (undskyld jeg) støder på så original og nyttig en idé som dagpengeland.dk. Mange tak for dine talentfulde skriverier. Det er, udover at være enormt underholdende, ganske indsigtsfuldt. Særligt med tanke på hvor mange mennesker, der er blevet kørt igennem håbløse aktiveringstilbud igennem de sidste år.
 
- Peter Strauss Jørgensen, Kommunikationsrådgiver, 3F - Fagligt Fælles Forbund
 

 

Tak for en virkelig morsom, intelligent og velskrevet blog. Det er et system, der er relevant at give et skud hagl. Jeg har selv fundet det tragikomisk fra start til slut, med meget få undtagelser.
 
- Rasmus Persson
 

 

Jeg - og mange som jeg - har gennem lang tid prøvet at ændre på tingene ved brug af argumentation. Jeg tror du med humor har en større chance for at ændre hverdagen for ledige danskere, og ikke mindst skatteyderne.
 
- Karl Johan Christensen, Metal Nørresundby
 

 

Først og fremmest tak for en fantastisk underholdende blog. Jeg har selv været hele møllen igennem. Intetgror, Mob Mission og deslige.
Desværre kan jeg nikke genkendende til stort set alt, hvad du skriver og genkende Intetgrors overheads.
 
- Dennis Haagensen
 

 

Mange tak for en vanvittig morsom og "desværre" uhyre præcis beskrivelse af mødet med dagpengesystemet.
 
Især EDB-beskrivelsen kan jeg nikke genkendende til. Mit "gruppemøde" på jobcentret blev brugt på at forklare hvorfor man skal klikke på en knap hver 7. dag, og måske især HVORDAN man skal klikke på den og sørge for at huske det o.s.v. Pyh, den var svær.
 
- Trine Danielsen
 

 

Jeg har læst din blog med stor fornøjelse. Du skriver fabelagtigt, og jeg elsker, at du lægger den satiriske vinkel på noget så grumt, som at befinde sig i dagpengesystemet. Satire er bare en fantastisk effektiv kritik.
 
Jeg er selv på sygedagpenge, og kan fortælle dig, at det foregår på præcis samme måde.
 
- Sara
 

 

Tak fordi du råber op og fortæller, hvor insane det danske dagpengesystem er blevet. Vi bliver jo holdt for nar. Ikke kun kursisterne, men også hele samfundet og politikerne, der har bildt sig selv ind, at den slags gør en forskel. Jeg har selv siddet på et kursus af den slags, hvor jeg som Ph. D. i multimedie sjovt nok var langt bedre kvalificeret til at undervise i "EDB og kommunikation" end de narrehatte, de havde ansat.
 
Men jeg valgte at spille med på legen vel vidende, at der jo ikke noget reelt alternativ. Det var jo ikke et frivilligt kursus.
 
Endnu engang tak.
 
- Lars Konzack
 

 

Jeg venter med spænding på næste indlæg til dagpengeland.dk. Jeg har skraldgrinet mig igennem de første, og tager virkelig hatten af for projektet. Du skriver eminent og sjovt og får udstillet systemet i det lys, det fortjener. Et virkelig vigtigt tiltag. Jeg har spredt link til venner og kolleger, og vi er alle enige. Keep up the good work.
 
- Ane Halsboe
 

 

Dejlig omgang satire om et misbrug af en pæn slat milliarder i en krisetid (og en aktivering som er uden effekt for de svageste og for akademikere). Jeg har ikke selv været hos "anden aktør", men som dimitteret i 2010 kender jeg fra mange andre beretninger til de Monty Python'ske tilstande i aktiveringssystemet.
 
- Peter Adolfsen Løhmann
 

 

Det er rene lækkerier, JEG kan læse på Dagpengeland. Vanvittigt underholdende!
 
Jeg stod selv yderst på planken efter at have været ledig i de 12 strafbare uger, men flygtede i sidste øjeblik til Costa Rica. Så her sidder jeg nu, ikke et sekund i tvivl om, at når jeg kommer hjem engang i maj, bliver jeg mødt af dette samme cirkus. Tak for en fantastisk introduktion! Jeg glæder mig til flere reportager og underholdende detaljer om dine oplevelser i den store verden, Britta trods alt kan forberede dig på at skulle møde.
 
- Rasmus Andersen
 

 

Hold da op, en levende og humoristisk udlægning af noget, som jeg selv fandt ufatteligt deprimerende og meningsløst. Jeg kan oplyse om, at det ikke er stort forskelligt fra mine egne oplevelser med anden aktør og hele dagpengesystemet i København.
 
- Katrine Skovdal, cand.scient.pol
 

 

Tak for det bedste grin jeg har haft hele ugen, jeg vil se rigtig meget frem til resten af dine indlæg!
At det du beskriver er et 100% sandt billede af systemet (er selv i det) er bare trist, men jeg er sikker på din blog kan blive en vigtig brik i at råbe politikerne op omkring det her vanvidssystem.
 
- Janne Nielsen
 

 

Som tidligere arbejdsløs og kursist ved anden aktør kan man nemt genkende forløbet. Jeg var ikke så uheldig som dig, men alligevel sidder jeg til stadighed og ryster på hovedet.
 
Selvom der er en lettere satire i dine beskrivelser, rammer de sandheden alt for godt. Systemet er ganske simpelt en falliterklæring. Jeg synes det er fantastisk, at du har et overskud til at beskrive dine oplevelser her. Sådan et overskud havde jeg ikke efter turen oppe ved anden aktør - var ganske enkelt drænet for enhver form for positiv energi.
 
- Erik P.
 

 

Jeg er nyuddannet og fanget i limboland med karantæne og forhåndsgodkendelse, og takket være din fantastiske blog har jeg nu grinet højt for mig selv i min lejlighed op til flere gange inden for 10 min. Så jeg vil bare sige mange tak.
 
Glæder mig næsten til at komme på jobtræningskursus. Du lider ikke forgæves, da du har gjort verden til et bedre sted, i en ellers kold og mørk december :)
 
- Marie Raasted Herløvsen
 

 

Var selv på et af de kurser for unge under 30 i foråret - kan genkende meget.
 
- Niels
 

 

Jeg er daglig leder af en "anden aktør"-virksomhed, som nu er i kommunalt regi og tidligere var amtskommunal. Vi har gennem 28 år varetaget lediges og sygemeldte muligheder for at komme tilbage på arbejdsmarkedet, men bliver nu nedlagt fordi kommunen ønsker at ligge al vejledning og afklaring, samt aktivering ud til private aktører.
 
Jeg ved at der private aktører med høj faglighed, da vi har samarbejde med flere af disse ’konkolleger’. Der er også - som du beskriver - "private aktører", der ikke kan præstere det, der er brug for, for at ledige får nogle reelle muligheder for at komme videre med jobsøgning, nytænkning - f.eks. iværksætteri eller noget helt tredje.
 
De kommunalt drevne jobcentre er presset på den økonomi, der er til rådighed for køb af ydelser hos de private aktører. Når udbudsreglerne medvirker til at det handler mere om pris end kvalitet, så vil der komme flere tilbud af den slags, du har oplevet - hvilket jo ikke er hensigtsmæssigt for at få flere i arbejde. Når prisen skal være meget lav, er der ikke råd til at ansætte personale med en tilstrækkelig faglighed, og så falder kvaliteten også.
 
Vi har som tidligere amtskommunal virksomhed kun i begrænset omfang haft tilbud til dagpengemodtagere, men i det seneste år har vi haft et tilbud på 4 uger, hvor ca. 70 % er kommet videre med job eller uddannelse.
 
Jeg synes det er godt, at du og andre, der modtager de tilbud, jobcentrene giver omkring jobsøgning og aktivering, er kritiske og påpeger at I har brug for noget med mere substans.
 
- Kristin Espedal, Centerleder, Trollesbro
 

 

Det er simpelthen noget af det sjoveste, jeg har læst!
Tak for grinet. Straks givet videre til alle jeg kender.
 
- Jens Worm Begtrup, Videnskabelig assistent, Cand.mag.
 

 

Go' dagpengelandside, du har der. Læste det hele på en gang, og håber på mere.
 
!jeg ville ønske! jeg havde contemporary brush! på min gmail (heldigvis! har jeg helt uforvarende valgt den! rigtige hotmail!), men! jeg må nøjes med comic sans ms!!!!!!!!
 
Har selv været igennem møllen, og dette er en dejlig mulighed for et gensyn. Jeg tror desværre ikke, jeg havner der igen, men det er godt at vide niveauet er højt i alle dele af landet, skulle det ske alligevel.
 
- Rasmus Stouby, Journalist
 

 

Mange tak for din fantastiske hjemmeside.
 
Jeg har selv været så heldig at komme i job lige efter jeg blev færdig med studierne i 2008 (jeg fik et barselsvikariat og siden en fastansættelse der, hvor jeg var studentermedhjælp).
Men dine oplevelser er helt lig dem, mine stakkes venner og tidligere studiekammerater har været igennem. Det er dejligt at se, at der trods alt er plads til at smile gennem tårerne.
 
- Vibe Skytte Christensen
 

 

Umanerligt morsomt!
 
Jeg gik ledig i 5 måneder efter jeg blev uddannet, og nåede også på et 14 dages jobkursus. Her var der en pendant til Britta i form af en overlystig kursusleder fra Mercuri Urvall, der også prøvede at hjælpe mig i gang. Hun blev ved med at insistere på, at jeg søgte job som præst fordi jeg jo var teolog. Jeg forsøgte forgæves at forklare, at jeg skulle på pastoralseminarium før jeg kunne søge job som præst, og først skulle til samtale hos biskoppen. Det nyttede naturligvis ikke meget, men heldigvis var kurset overstået inden jeg blev tvunget til at skrive ansøgninger til jobs, jeg umuligt kunne få.
 
Det er et grotesk system, og selvom jeg (!) er borgerlig, så må Claus Hjorth for min skyld gerne tilbringe evigheden efter dette liv i ét langt jobsøgningskursus.
 
- Bo, cand.theol.
 

 

Dagpengeland er fandme for morsomt! Jeg har også engang været på dagpenge. I en måned var jeg på sådan et kursus: Jeg var målløs! Det eneste, de gjorde, var at tage æren for at jeg havde fået job, selv om jeg havde fået det, før jeg startede der.
 
- Anonym
 

 

Jeg stiftede bekendtskab med din blog igennem Weekendavisens artikel og du skal have tak for at få mig til at grine så hjerteligt. Der skal en del til at få en ung kvinde som mig til at læse en hel blog og til at grine højlydt.
 
Jeg har i øvrigt selv været i et forløb hos Integro og kender derfor til den linie, de kører derinde. Det gør det bestemt ikke mindre morsomt.
 
- Heidi
 

 

Been there, done that - kunne have været min egen dagbog!
 
- Vidar
 

 

Har netop hulket (grint og grædt) mig igennem din dagpengeland. Det er det sjoveste, jeg har læst længe. Nej hvor er det godt!
 
Har selv prøvet at være ledig, så det meste er meget genkendeligt.
 
- Turi
 

 

Det er med den allerstørste fornøjelse, jeg netop har læst dine beretninger fra dagpengelandets vidunderligt omfangsrige gavebod. Tårene trillede ned af mine kinder, mens jeg klukkkede mig igennem din dagbog, og jeg er fuldstændig vild med hele molevitten. Britta, Preben, deres EDB-kundskaber og alle de vidunderlige plancher (det gætter jeg på "man" kalder dem hos Integro?). Kan næsten ikke vente til der forhåbentlig kommer en historie om personlighedstesten hos Jytte?!?
 
Bliv endelig ved med at beskrive dine oplevelser i dagpengelandet. For det er med næsten lige dele gru og glæde, jeg vil følge din blog, der iøvrigt har fået mit snart tilkomne kandidatur til at virke blot en smule mere skræmmende. Tænk hvis jeg også skulle blive borger i dagpengeland. Puha, I så fald håber jeg at være i stand til at iføre mig samme mængde ja-hat og distanceret sarkasme, som du lægger for dagen.
 
- Anna Holst
 

 

Tak for en både morsom og uhyggelig hjemmeside. Jeg har med lige dele gru og latter læst om dine oplevelser i Dagpengeland.
 
Jeg glæder mig til næste afsnit, og jeg spreder linket til din side på det der INternet til gud og hver mand. Er vi mange nok, der protesterer (humor er magt), kan det være, vi kan få trukket firmaer som "Integrus" snabel op af statskassen.
 
- Thomas Barnes
 

 

Jeg vil bare lige som så mange andre takke for din gode oplevelse af en blog. Den er velskrevet og rammer virkelig den der meget stille stemning, der er til de her kurser, hvor en smilende og aktiv konsulent holder oplæg for en MEGET stille skare.
 
Her hvor jeg er, blev vi de første dage spurgt, hvor meget vi havde reflekteret over gårsdagens informationer. Men eftersom de informationer var så grundlæggende at man (JEG) havde hørt det tusinde gange før, var der ikke blevet reflekteret så meget. Og konsulentens misbilligelse over den manglende reflekteren var slet skjult.
 
Også jobagenternes meget udvidende tilbud har jeg oplevet. Jeg er uddannet dramaturg, og er af jobnet blevet foreslået at søge et job som go-go-danser i Holbæk. Overvejer det lige lidt endnu....
 
Så altså tak og bliv endelig ved!
 
- Karen
 

 

Tusind tak for din oplysende og hysterisk morsomme hjemmeside om det danske dagpengesystem.
 
Jeg tænker med vemod på dengang, jeg selv sad på et par af de der jobkurser og korsede mig. Jeg husker, jeg fik snoet mig ud af det til slut, men ikke helt hvordan. Jeg fik vel et job i desperation, og det er måske det, der er hele pointen.
 
- Anne Eie
 

 

Jeg faldt tilfældigt over din dagbogs-blog og fik en ustyrlig trang til at le - efterfulgt af en ustyrlig trang til at sige tak.
 
- Siv
 

 

Vil blot lige som så mange andre udtrykke min mening om din blog. Den er super fed og spot on. Trist at intet har udviklet sig siden jeg selv var på 'jobtræningskursus' i starten af 00'erne.
 
Vi var forøvrigt til en karate lektion for at lære at 'bryde igennem' til fx en jobsamtale. Jaja...
 
- Lars Markussen
 

 

Jeg har netop læst dine horrible beskrivelser af forløbet hos Integro. Sjældent har jeg grinet så meget af så sorte ting, som dem du beskriver. Det er et tabu-emne som alt for mange har valgt at vende det blinde øje til.
 
- Thomas Jensen
 

 

Det er en intet mindre end genial måde, du beskriver de herlige forhold for arbejdsløse i Danmark. Tak for en herlig blog, der rusker lidt op i tingene. God humor og ironi:-)
 
Har også selv været i systemet i omkring et halvt år, da jeg blev færdig med min uddannelse. Jeg nåede også at stifte bekendtskab med det herlige møde nede på jobcenteret i Aalborg - oppe på, ja var det 5. sal? Til mødet sad også tre alkoholpåvirkede murere, der ikke kunne se relevansen i at være ædru til det møde, hvilket jeg egentlig kun kan give dem ret i her set i bakspejlet. Og nå ja... så nåede jeg også at komme til en anden aktør og et sikkert ligeså relevant kursus, som det du har nydt godt af hos Integro. Det er jo fantastisk, hvad de kan få tiden til at gå med...
 
- Stine Hansen
 

 

Det er jo fantastisk, at det stadigvæk finder sted. Jeg var arbejdsløs for ca. 10 år siden og blev sendt til privat aktør, som det jo hedder. Og der var de såmænd flinke og rare, men de vidste INTET, absolut intet om markedet, og hvor det kunne være en idé at søge hen. Jeg var meget forundret, for havde regnet med at få en sparringspartner. Det var kun almindeligheder der blev luftet. De fik sikkert penge for at jeg fik job, men det var i hvert fald ikke deres fortjeneste. Tænk alle de midler man kunne bruge på fornuftige kurser mv.
 
- Anne
 

 

Vi er et par stykker på min arbejdsplads (der, parentes bemærket, er en a-kasse), som har fornøjet os med at læse din blog – og har moret os kosteligt. Endelig en intelligent blog. Tak!
 
- Lise
 

 

Tak for dine beskrivelser om dagpengehelvedet. Din beskrivelse er simpelthen SÅ ond, men næsten ikke nær ond nok, når jeg ser tilbage på mine egne oplevelser med systemet for et par år siden.
 
[...] På kursets andendag skulle vi f.eks. indlede dagen med at høre et eventyr, og nej det var ikke et eventyr om en kursist, der havde fået sit ønskejob, men Klods Hans! Jeg har egentlig ikke noget imod Klods Hans, som jeg synes er et fantastisk godt skrevet HCA-eventyr, med satiriske pointer osv. Men man får det læst op af en sukkersød jobpædagog, som efterfølgende spørger ud i forsamlingen (hvor mange havde mange års erhvervserfaring som projektledere, chefer, direktører mv.): "Og hvad kan vi så lære af det?" Ja, at man skal bare være frisk, utraditionel osv. osv.
 
Og sådan fortsatte det! Konsulenterne anede ikke en døjt om arbejdsmarkedet for akademikere, og de havde absolut heller ikke en pind begreb om, hvordan man skrev en ansøgning til de stillinger vi sagesløse kursister gik efter.
 
- Den heldige, som også har været på kursus
 

 

1000 tak for en fantastisk blog. Bliver selv kastet rundt mellem jobcenter, A-kasse og anden aktør, og det er efterhånden ved at være temmeligt frustrerende og deprimerende. Heldigvis snublede jeg over din blog, og har med stor interesse og mange genkendende nik og grin læst din satiriske beretning, og er pludselig kommet i meget bedre humør. Dejligt! Men desværre på en sørgelig baggrund.
 
GROTESK OG TRAGIKOMISK er de bedste ord, jeg kan diske op med. Kanon vigtigt initiativ du har taget her.
 
- Peter Thomsen
 

 

Selvom jeg frygtelig gerne vil læse om dine eventyrlige oplevelser hos ”Anden Aktør” kommer jeg altid kun halvvejs i teksten, før jeg bare må sidde her og råbe NEJ NEJ NEJ! Jamen hvor er det dog skandaløst! Jeg har selv været igennem diverse anden aktør-halløj i flere omgange og kan kun nikke genkendende til dine oplevelser. Det eneste opløftende, der er i dette, er at arbejdsløse holder rigtigt mange mennesker beskæftigede. Hvor skulle mennesker som Britta, Preben, Jytte og andre gå hen, hvis de ikke kunne leve af at lave tåbelige kurser....
 
Må din herlige blog fortsætte til nogle ansvarlige tager sig sammen og lukker disse andre aktører.
 
- Helle J. Bjørnum
 

 

Stor støtte fra de sociale snyltere i Kastrup! Dine opslag har givet andledning til grineflip med jævne mellemrum.
 
Jeg kan kun give dig ret i dine erfaringer.
 
- Magnus
 

 

Måske er jeg skruet mærkeligt sammen i hovedet, men den følelse, der ramte mig stærkest, mens jeg læste var ikke den boblende latter, men et sydende raseri bare ved TANKEN om at sidde fast i kløerne på sådan nogle typer.
 
Jeg synes, at det er fantastisk overskudsagtigt at gå til dette her med et smil på læben, når alternativet nok ville være enten at kradse sine egne øjne ud, eller slå de mennesker ihjel og spise deres tøj.
 
- Mads Anker Buchter
 

 

Vil bare sige tak for et godt grin - jeg er glad for at læse at jeg ikke er den eneste der har været udsat for "Britta".
 
Startede også som nyuddannet på et jobsøgningskursus i sommer og til min første individuelle samtale med "Britta" lavede hun briller med hænderne rundt om øjnene mens hun pædagogisk fortalte mig, "og så kigger jeg på dig og jeg kan se: du lugter ikke, du har ikke fedtet hår - jamen så er der noget andet galt med dig og det er det, vi finder ud af her."
Så var stilen ligesom lagt for resten af kurset... Til stedets forsvar skal det dog lige indskydes, at hun blev fyret første dag, jeg var på kurset - der var åbenbart andre end mig, der havde haft en dårlig oplevelse med hende.
 
En anden ting er, at det åbenbart er en tendens med nepotisme de steder - der hvor jeg var, var der mindst et ægtepar, samt en bror og søster...
 
- Siff
 

 

Tak for en god blog fra en ekstern underviser fra Integro.
 
Jeg har moret mig meget over at læse din blog og synes der var nogle festlige indslag. Jeg er på den måde glad for at du har fået så meget ud af dit jobsøgningskursus hos Integro.
 
Jeg har selv kendskab til Integro og har været hyret ind som ekstern underviser nogle gange. Jeg kan læse at du er i kategorien veluddannet og velformuleret, hvilket sikkert gavner din jobsøgning meget, det er dog ikke alle mennesker der har samme kvalifikationer og hos Integro oplevede jeg en utrolig rummelighed og oprigtigt ønske om at hjælpe alle der kom under deres vinger. Jeg er sikker på at de virkelig gør det som de tror på gavner deres jobsøgende og sygedagpenge modtagere og jeg ved også at de har utrolig mange meget kompetente undervisere, som ikke blot er ansat fordi de har et godt hoved, men også fordi at de har menneskelige kvaliteter der kan gavne mennesker som er i en krise (hvilket ledighedsperioden ofte kan være for mange). Jeg har rent faktisk set mange mennesker blive hevet op og hjulpet videre i livet på en meget empatisk og yders kompetent måde af Integro.
 
At ”Britta” måske mere appellerede til en anden målgruppe end dig er selvfølgelig ærgerligt, men når jeg står og underviser med min tunge uddannelse i ryggen og mange efter uddannelser i bagagen, skal jeg også hele tiden være bevidst om at tale så alle kan forstå mig og favne bredt – og samtidig hive energien lidt op, da folk ellers falder i søvn, jeg ville derfor ønske vi to havde stødt på hinanden hos Integro, vi kunne sikkert have haft nogle sjove snakke J
 
- Rikke Østergaard Christensen, Sociolog - Coach - karriererådgiver
 

 

Jeg er blevet bekendt med dagpengeland via Facebook - og tak for det! Jeg har spruttet af grin og græmmet mig på samme tid! Du har godt nok lige ramt hovedet på sømmet dér og så på en helt fantastisk og humoristisk facon!!!! Jeg døede af grin!
 
Genkender virkelig din beskrivelse af "systemet" som institution, selvom det ligger nogle år tilbage, at jeg selv var indlagt! Og ikke desto mindre er det da endnu mere forargeligt/fantastisk, at det er selvsamme scenarie du så smukt ridser op. Tænk, at man har bibeholdt den samme jargon og metode i alle de år - det MÅ da være fordi man virkelig finder det virksomt!!!!
 
- Sassi
 

 

Bliver lige nødt til at rose din blog. Man kunne jo henledes til at tro, at absurde universer kun findes hos Mandril-aftalen eller Monty Python, men det er jo dejligt at se, at virkeligheden også er godt med. Jeg har selv været inde i den trommerum, men det er heldigvis forbi nu. Jeg valgte - uden at have job på hånden - at afmelde mig a-kassen for at komme væk. Den bedste beslutning i mit liv. Meget frigørende!
 
- Thomas
 

 

Tak for din beskrivelse på dagpengeland.dk - jeg morer mig enormt over det! Hvor er det dejligt, at nogen gider at tage bladet fra munden, hvor vi andre bare siger jaja og smiler, og skynder os væk for ikke at spilde vores dyrebare tid.
 
Hvor er det skarpt og desværre meget præcist beskrevet, hvordan man bliver inkompetent behandlet af typer, der hører bedre hjemme i pyramidesalg.
 
Tak for et godt grin!
 
- Birgitte Getting, operasanger
 

 

Siden min søn sendte mig linket til Dagpengeland, har verden ikke været helt den samme. Jeg har jublet over din evne til, med en knivskarp blanding af humor, ironi og satire, at sætte disse aktiveringskurser "under lup".
 
- Brian Pedersen
 

 

Nu har jeg forsøgt mig med fornuft og besindelse, forbitrelse og afmagt, og så kan man simpelthen nøjes med at skrupgrine af anden aktørerne! Sikkert ikke den dårligste udvej for ens mentale helbred, når man har haft sin jobsøgning til gennemsyn hos disse totalt kiksede jobpædagoger.
 
Du har fået megen og berettiget ros, og jeg vil gerne have lov at rose dig til skyerne for så levende at beskrive det virkelighedsforvrængede parallelunivers, man havner i som ledig i stald hos en anden aktør. Pludselig er man potentiel bankrøver, sikkert alkoholiseret, i hvert fald hjælpeløs og ude af stand til at overskue sin situation uden OFUS og Jobsol, Alectogram og Jobkanonen. Eller man er som din medkursist finansøkonomen sikkert ikke så tryg ved sit fag, ens kompetencer er måske lidt tunge at danse med, man rummer noget mere, noget løntilskudsrelevant. Den fikse manipulation er jeg også stødt ind i. Jeg kan tysk. Det aktiverer omgående muligheden af, at der er tale om et uddannelsesmæssigt fejlvalg, som nu kan rettes op.
 
[...]
 
Paralleluniverset er forfærdeligt, man er så ensom i det. Der er ingen, der tror på én. Man bliver fuldtidsbeskæftiget med at verfe projiceringer væk og bevare sin sunde fornuft, samtidig med at man skal overleve i kontrolmanien og søge job, noget, der næsten forsvinder i alle bestræbelserne på at holde de ledige til ilden.
 
Desværre har den journalistiske dækning af jobcirkusset ikke beskæftiget sig særlig meget med anden aktørerne. Der ligger ellers både meget mystiske pengestrømme og ulykkelige og vrede mennesker gemt i anden aktørernes meningsløse aktiviteter. Beskæftigelsespolitikken er en skandale, dårligt politisk håndværk og et uhørt pengespild. Anden aktørerne har i den grad et ansvar for kvaliteten af deres ydelser, som man af en eller anden grund ikke vil beskæftige sig med. Måske din blog sætter skub i nogle nødvendige processer. Man har lov at håbe!
 
Jeg skal heldigvis snart tilbage til min oversætterdont hos en tidligere arbejdsgiver, som jeg er meget glad for. Det burde jo have udløst en lykønskning fra min jobkonsulent, at jeg har fået arbejde. Det gjorde det nu ikke. Derimod blev det af grunde, jeg ikke kan gennemskue, overvejet, om ikke man kunne ændre dette helt almindelige job til et løntilskudsjob. Det blev nu ikke til noget, og jeg kan se frem til at vende tilbage til et normalt liv igen.
 
- Lis Frost, translatør
 

 

Fantastisk blogg!
 
Jeg befinner meg i nogenlunde samme situasjon som deg, og har også opprettet en blogg om det å være arbeidsledig. Ville bare si at bloggen din er en inspirasjon!
 
- Andreas Framnes, Oslo, Norge
 

 

Jeg selv har været 6 mdr. ledig inden jeg fandt mit nuværende job. Det utrolige er, at dine oplevelse utrolig meget passer til mine oplevelser, da jeg blev slæbt igennem jobsøgningscirkusset. Der går ikke en dag, hvor jeg ikke savner Jobcentrets professionelle slideshows med comic sans og andre svært læselige fonte (men meget livsglade fonte).
 
Selve rådgivningsmøderne må man ej forglemme. De er et pragteksempel på det, at være 100% forberedt og kunne svare på dybdegående spørgsmål omkring videreuddannelse og andre IT-muligheder. Man kan jo selvfølgelig ikke forvente, at man lige præcis kan få det man går efter. Som webdesigner/programmør er man jo meget kreativ og kunne jo komme i praktik ved en maler eller blive sælger/ekspedient i en butik igen og indse, at de ellers så trælse arbejdstider og den lave løn ikke var så træls som man gik og troede. Jeg må indrømme, at jeg nu sidder her på mit job og tænker, hvilke muligheder jeg mon havde haft yderligere, hvis jeg dog havde haft lidt mere tid sammen med disse dynamiske og yderst velinformerede mennesker.
 
Mange tak, Lau, for dit satiriske indslag, som jeg 100% kan nikke genkendende til.
 
- Nicklas Folden Vind
 

 

Måske du skulle holde lidt igen med din kritik af brugen af Comic Sans og tilsvarende fonte. Ny forskning viser åbenbart at folk lærer bedre med de fonte end ved de almindelige fonte som Helvetica og Arial.
 
http://www.wired.com/wiredscience/2011/01/the-benefit-of-ugly-fonts/
 
- Magnus Dreyer
 

 

Som så mange andre vil jeg gerne takke dig for at udstille finurlighederne hos ledighedsindustriens fidusmagere. Det må næsten være et kontaktbrud at Integro på så afsindigt mange punkter direkte fejlinformerer og lyver overfor kursusdeltagerne. Især mht. EDB og CV-opbygning - undskyld, dataliste - er deres anbefalinger så vildledende, at det direkte stiller deltagerne dårligere, end de må forventes at have stået forud for kurset.
 
Jeg har delt linket med de øvrige graduates her hos Mærsk. Tak for grinet!
 
Venlig hilsen en nyuddannet cand.merc.'er, der kan oplyse at man ikke længere er "dis" hos Mærsk :)
 
- Kasper Petersen
 

 

Sidder i the big China town aka Shanghai, og vil blot informere dig om, at du vist lige har reddet en semi-træg dag med borderline latterkramper! Hold nu bjørn hvor er det formidabel læsning! Håber virkelig det får nogle konsekvenser for hvordan man forsøger at motivere ledige! Hvor mange gange måtte du tælle til 10 for at bevare roen over fuld-af-peps Jytte!?!?
 
- Sofie K. Jensen, MT EXPO coordinator
 

 

En hylende morsom parodi på en menneskelig og samfundsøkonomisk tragedie i et land, der ønsker at regnes blandt verdens førende vidensnationer. Længe leve Windows 98 og floppy disk :o)))) Alle burde skrive dagbog!
 
- Anette Samsø, cand. mag. i filosofi
 

 

Mange tak for en hysterisk morsom og yderst velskrevet blog.
 
Når man så har fået samlet sig op fra gulvet efter det tiende latteranfald, går det op for én, hvor sørgeligt det egentligt er, at sådanne mennesker har deres fedtede snabler dybt nede i statskassen. Nogle af disse kursusafholdere må være et oplagt mål for besparelser. Så bliver de arbejdsløse og kan således smage deres egen medicin.
 
Det bliver spændende, fortsat at følge med i Beatriz' (med z) og Brittas meriter.
 
- Jesper R. Nielsen
 

 

Tak for din fantastiske skildring af Dagpengeland - jeg opdaterer jævnligt mit RSS feed for at se, om der mon skulle være kommet et nyt indlæg, som jeg så vil sætte mig ned og nikke alt for genkendende til og ikke rigtig kunne tage stilling til, hvorvidt, jeg skal grine eller græde.
 
Heldigvis vælger jeg som regel den første udvej. Men det er nok også, fordi jeg på et tidspunkt var på kursus for ledige og lærte om ja- og nej-hattene.
 
- Cecilie Hastrup
 

 

En stor tak for din mega fede blog / skarpe betragtninger / satiriske tilgang til det at være arbejdsløs... hvilket jeg selv er at the moment.
 
Du hjælper :-))
 
- Louise Gadeberg
 

 

Tak for at du går rundt på helvedes gløder, så vi andre kan høre/grine/græde/krumme tæer over dine oplevelser.
 
- Theis Egeberg
 

 

Tak fra alle på nettet, der nogensinde har haft den uendelige fornøjelse at få beriget sit liv af velmenende jobkonsulenter og karrierereceptionister.
 
Din blog er en forrygende underholdende og afvæbnende indsigt i det til jobudfordrede medborgeres toptunede kommunale system.
 
»Hvor er det dejligt at være her hos jer i dag. Prøv lige at kigge jer omkring. Kan I se det? Kan I mærke det? Der er simpelthen så mange kompetencer herinde. I har allesammen kompetencer. Er det ikke bare fantastisk?«
 
Fantastisk :-)
 
- Klaus Sommer Paulsen
 

 

Stor cadeau for din blog. Den er fantastisk. Min eneste bekymring er at jeg snart er færdig på universitetet og kan risikere at opleve Britta eller Jean in the flesh. Måske man skulle udsætte sin kandidateksamen og så øve sig på jobsolen ved siden af studiet?
 
- Lars
 

 

Tak for din blog. Den er dejlig at laese, ogsaa for en udenlandsdansker som jeg (har ikke boet i DK i 19 aar).
 
You write really, really well. It was a joy to read, even if I did waste a whole morning when I should have been working. Still, it was worth it.
 
Thank you again
 
- Bronte Aurell
 

 

TAK TAK TAK!
 
Ligger stadig og ruller med latterkrampe.
 
Din blog er desværre så nødvendig, så keep up the good work.
 
- Kim Engelberth
 

 

Dette er det morsomste jeg har lest på lenge, latteren skraller veggimellom ute på landet i Norge, hos en som også har vært turen innom det danske dagpengesystem en gang.
 
Takk for det!
 
- Cecilie
 

 

Det er ualmindeligt skarpt spiddet, og hysterisk morsomt det her! Mit personlige oprør da jeg var turen rundt i det kafkaske system bestod i næsten udelukkende at sende jobansøgninger til Beskæftigelsesministeriet. Men jeg både misunder og beundrer hvor elegant du har udformet dit.
 
At man er nødt til at gøre et eller andet for at markere sin afsky overfor de absurditeter som idag udgør rygraden i det danske dagpengesystem, eller blive sindsyg, er et symptom på at det står præcis så grelt til som du så rammende portrætterer.
 
Med usædvanlig begejstret hilsen
 
- Frej Klem Thomsen
 

 

Jeg har netop læst din blog, og hulkende af grin ringede jeg min far op for at dele den med ham. Stakkels mand, han kunne nærmest ikke høre, hvad jeg hikstende fortalte og troede i første omgang, at jeg havde været udsat for en katastrofe.
 
Tak, fordi du har formået det, jeg troede var umuligt: at få noget positivt ud af jobsøgningskurser hos private aktører. Jeg vidste, der var en god grund til, de eksisterede. Jeg kunne bare ikke få øje på den før nu.
 
Jeg kom i sidste uge selv til at nævne Scientology i samme sætning som min private aktør (AS3). Det blev ikke vel modtaget hos Jobcentrets sagsbehandler. Jeg vil bede hende læse Dagpengeland, så hun kan få udvidet sin horisont. Er dog bange for, at bemeldte horisont er støbt af et betonlignende materiale...
 
- Berit Mogensen
 

 

Jeg håber din side bliver så læst og berygtet, at den vækker nogle øjne op!
Geniale strofer!
 
- Sarah Z. Damsgaard
 

 

Et mentalt "klap på skulderen" og en glad jobsolssang til dig for din hysterisk sjove og fuldstændigt uundværlige dokumentation af et system, der tydeligvis er kørt fuldstændigt af sporet i en mystisk verden, hvor folk uden tøven taler til andre som om de har en IQ på lige omkring retarderet og aldrig rigtig har set det der internets.
 
Du skriver (desværre) danmarkshistorie i en tid, hvor det at tage en uddannelse er ensbetydende med i hvert fald et halvt til et helt års kafkask parallelunivers - inden man forhåbentligt når ud på den anden side i det der jobs.
 
- Johanne
 

 

Fantastisk hjemmeside!
 
Tak for timelang underholding med kvælende grin helt nede fra maven - hold kæft hvor det er sjovt.
Godt at blive mindet om det komiske i det tragiske.
 
- Mina El Moutamid, cand.comm.
 

 

Jeg ved hvem Jean la France er! Det er jo ligesom små båndoptagere, der går rundt i gangene på Integro.
 
Det værste eksempel var dog hende, jeg ikke kan huske navnet på, så lad mig bare kalde hende X - hun var ihvertfald nordjyde.
 
Hun udførte en fin præsentation af sig selv med indlagte små jokes som indledning og tøbrud til dagen. Det var så fint nok og havde nok ikke gjort så stort indtryk, hvis ikke det var fordi, der næste dag kom en del nye kursister på holdet. Så måtte hun jo gentage sin præsentation - og det gjorde hun - fra ord til anden nøjagtig samme ordvalg, samme små indlagte vitser. Pinligt!
 
- Trine
 

 

Helt fantastisk side, du har lavet.
 
Du tager diverse konsulenter, coaches etc. lige på kornet.
 
- Anna
 

 

Når jeg læser din beskrivelse "Et ligeværdigt håndtryk i universets centrum" tænker jeg på den fremragende filmatisering af Mephisto - http://en.wikipedia.org/wiki/Mephisto_(1981_film) - og særlig en scene, hvor hovedpersonen øver sin håndtryksteknik, dukker, ikke overraskende, frem i min erindring.
 
Jeg er glad for, at du har overskud til at berette om den ydmygende, tåbelige behandling, I er udsat for. Selv fyldes jeg med vrede bare jeg læser om det.
 
- Peter Wihlborg
 

 

Det er humor på internationalt plan. Selv om det jo er dybt tragisk at man spilder så mange menneskers tid, så er det altså noget af det sjoveste jeg har læst i årevis.
 
Jeg har en konspirations-teori som går ud på at det er Al-Qaeda, der har infiltreret a-kasse og jobtræningssystemet for at destabilisere samfundet.
 
Det er næsten nemmere at tro på, end at det er statens bedste bud på at få folk i arbejde.
 
- Finn Petersen
 

 

Jeg er bange for, at din blog får mig til at håbe at du går ledig mange måneder endnu, så du kan underholde os andre med udpluk fra rædselskabinettet.
 
Måske skulle du sende et link til et par ministre..? (Ved hjælp af det der EDB)
 
- Sol Slej
 

 

Hysterisk morsom læsning fra ende til anden!
 
Og som nordjyde er den sproglige dimension - som i øvrigt er perfekt 'transskriberet' (fx 'gånnåk' og 'væller') - prikken over i'et. De er såååå maje fra Hjørring!
 
- Kim
 

 

Har læst Dagpengeland, og jeg har tudet af grin! Og græmmes samtidig over at det desværre er virkelighed.
 
Jeg var for et par år tilbage selv en del af møllen igennem. Heldigvis fik jeg et job inden jeg rigtig kom i kløerne på anden aktør (Alecto), men det var sgu ikke med deres hjælp.
 
- Stine
 

 

Jeg vil blot lige slutte mig til koret af folk, der roser dig og takker dig for din fabelagtige blog.
 
Jeg tog selv glad og fro til mit første møde med min A-kassse for et par uger siden. Her duperede jeg fra første færd min "Britta" med en hidtil ukendt jobbeskrivelse på min øh...dataliste...: "Undervisningsassistent på hu...humán.. humán-iora?? ... HVAD ER DET??"
 
Da jeg lidt senere stillede et spørgsmål, hvor ordet "ects point" indgik, blev jeg venligt men bestemt bedt om at tale dansk, for hun forstod jo ikke et ord af, hvad jeg sagde. Hun var i det hele taget mest glad for dansk - det var nok også derfor, at samtalen endte med, at hun til slut hyggebrokkede lidt over, at hun havde svært ved at udtale vietnamesiske efternavne (afledt - tror jeg - af at jeg er adopteret fra Korea, og derfor ligner en, som potentielt kunne have haft et vietnamesisk efternavn).
 
- Margrethe
 

 

Du har helt perfekt skrevet om og beskrevet, hvad det er man (jeg) som arbejdssøgende bliver udsat for. Her hjælper ingen kære mor eller for den sags skyld en videregående uddannelse.
 
Jeg prøvede selv turen hos et firma, der hedder Ramsdal – mine “underviseres” baggrund viste sig at være, at de selv havde været arbejdsløse og på jobtrænings-kursus hos Ramsdal, der havde udplaceret dem i såkaldt “virksomhedspraktik” i noget helt irrelevant, hvorefter de var havde fået job i Ramsdal som vejledere for andre.
 
På mit kursus var vi ingeniører, arkitekter, journalister, it-folk og andre med videregående uddannelser, mange med 25-30 års erfaring. Og der stod så en lille pige på 25 år uden job-erfaring what-so-ever og skulle fortælle os, hvordan VI skulle søge job.
 
En af øvelserne hed “elevator-samtaler”. Alle, du møder i en elevator, kan potentielt være din kommende arbejdsgiver. Så du har maksimalt den tid det tager at køre op til øverste etage til at gøre de andre i elevatoren opmærksom på dig selv og dine fortræffeligheder. Det skulle vi så træne – i en elevator i en fire-etages bygning.
 
- Ejvind Koch Pedersen
 

 

Jeg er trofast læser af Dagpengeland, og hvert nyt afsnit henfører mig i en tilstand som min barndoms juleaftener. Jeg har selv været i nærkontakt med systemet via Vejle Kommune. Under et meget svært og tyngende sygdomsforløb kunne kommunen endelig hjælpe mig for de skattekroner, jeg har betalt siden mit 17. leveår, i form af kursustilbud, der - betænkeligvis - virker endnu mere fladpandede og underlødige end Integros. Som delvis færdig på en videregående uddannelse og med stillinger som personaleansvarlig i udlandet i mit bagkatalog, var det jo kun naturligt, at jeg kom på kurser om personlig fremtræden ved jobsamtaler og/eller kunsten at forfatte en jobansøgning.
 
Det er godt vi har Hjort, Støjberg & Partners til at sørge for beskæftigelse til de fusentaster, der ellers var nødsaget til at skulle befatte sig med Aloe Vera-salg, telefonsalg af annoncer i ikke-eksisterende telefonbøger og fagblade, pyramidespil og deslige.
 
- Mads B. Henriksen
 

 

Af hjertet tak for dagpengeland.dk ! Jeg ÆÆÆlsker dig ;o)
 
Du får smilet frem hos os, som ellers kan hænge endog temli´ meget med næbbet, fordi vi befinder os i 'dagpengeland'. Jeg kan nikke genkendende til stort set alt, hvad du beretter om. Jeg er været udsat for akkurat det samme - bare hos Ballisager i Århus.
 
Jeg berettede efterfølgende om mine oplevelser hos Jobcentret, hvortil Jobcentret svarede noget i retning af: "Disse kurser er også til knap så ressource-stærke..."
 
Jeg har oplevet flere sende meget negative vibrationer ud i lokalet til et sådan kursus - underligt nok, host host, hvor den såkaldte konsulent så har indskudt en bemærkning a la "jeg går udfra, at I er voksne mennesker."
 
Man behøver IKKE at være akademiker for at føle, at disse kurser er enormt nedladende!
 
Lau, jeg håber at din blog bliver udgivet i bogform og vil opfordre dig til at forære et signeret eksemplar til de ansvarlige politikere.
 
Du må ikke stoppe! Vi er mange, der har brug for dig.
 
- Anita
 

 

Nu sku du skamme dig, at hænge virkelystne mennesker ud på den måde. Jeg har selv været på forløbig 2 af disse fantastiske jobsøgningskurser og selvom jeg ikke har fået job af det, tror jeg på ideen. Vi skal alle sammen lære at lave den ansøgning som havner øverst i bunken hos arbejdsgiveren. Når det sker vil vi opleve en bunke som er eet blad højt og mindst 15 blade på hver led.
 
Det første kursus var af 2 ugers varighed og jeg mødte mange spændende mennesker. Andet kursus på 4 uger var mindst dobbelt så godt og jeg tisser i bukserne af spænding når jeg tænker på hvad et 8 ugers kursus kan bringe. Det er kun et spørgsmål om tid eftersom jeg er pre-olding, i arbejdsmarkedsforstand, og er som sådan ikke arbejdsgivernes første valg. Det er åbenbart heller ikke helt nemt for yngre arbejdstagere at komme ind i varmen, forstå det hvem som kan.
 
Tak og god vind !
 
- Thomas Korsholm
 
Ps. hvis jeg var en fugl ville det være en løve.
 

 

Tak for mega underholdende og oplysende historier fra jobkurserne. Det er virkelig morsomt. Tragisk dog, at staten bruger pengene på det her... Ak ak.
 
Håber du fortsætter med at skrive på bloggen.
 
- Søren Ørnskov Top
 

 

Hvor kan jeg dog nikke genkendende til mange af de herligt satiriske observationer, du har skrevet om i Dagpengeland. Hvor sørgeligt, selv om det er skægt at læse.
 
Skægt er det dog især, at jeg blev anbefalet at læse Dagpengeland af.....wait for it....min egen a-kasse.
 
- Steen Knudsen
 

 

Tak, tak og atter tak!
 
Mit humør stiger altid når jeg læser din side. Jeg er nu begyndt at genlæse din side, når jeg synes, at nu er aktiveringskarrusellen blevet lidt for "morsom". Dine beskrivelser af Andre Aktører er småting i forhold til, hvad jeg har været udsat for. Men jeg er nu også en meget erfaren kursist udi jobsøgningskurser. Jeg må også indrømme, at jeg har meget svært ved at finde forventningens glæde og begejstringen frem, når jeg den 30. maj 2011 skal starte på mit OTTENDE jobsøgningskursus - men det kan godt være det bare er mig!
 
Der var engang, hvor jeg kæmpede og råbte højt. Men efter at have været igennem systemet er enhver kampgejst forsvundet. Ikke at mine opråb har haft nogen som helst virkning. Det værste er, at det, der kunne hjælpe mig ind på arbejdsmarkedet, kan jeg ikke få hjælp til. Ikke engang et to-dags kursus.
 
Bliv ved med at skrive, for der er brug for nogen, der kan "råbe højt" og vise hvor tåbeligt arbejdsløshedssystemet er. Rent egoistisk har jeg også brug for grinet.
 
- Zenia
 

 

Som alle de andre skriver, så er Dagpengeland da helt fantastisk go' og sjov læsning. Har kun positivt at sige!
 
Jeg har også været på Integro - så jeg er helt med på, hvem "Britta" er ;)
 
- Julie
 

 

Jeg ville ønske, jeg havde læst det noget før, for jeg er faktisk nu meget lettet over at det ikke kun er mig, der har haft de følelser, som jeg kan genkende, mens jeg har været på mit nu tredje kursus. Fra nu vil jeg slutte med at føle mig dum, når jeg bliver talt ned til.
 
Tak for at du har overskud til at lave denne hjemmeside.
 
- Brita Lund
 

 

Hej Lau
Efter at have set din medvirken i Aftenshowet besøgte jeg dagpengeland, jeg læste de fleste reaktioner på hjemmesiden og ville herefter give min egen mening tilkende, men det var ikke muligt at skrive sin egen kommentar, jeg fandt det i hvert fald ikke, så jeg kan undre mig over hvor du har dine reaktioner fra. I aftenshowet stod dagpengeland var en blog, for mig var det bare provaganda for din bog og dit teaterstykke.
 
Men jeg håber du er godt tilfreds med du på din hjemmeside dagpengeland, får så meget ros og positive tilkendegivelser, jeg læste faktisk ikke en eneste kommentar der roste disse jobsøgningskurser eller rettede kritik mod din hjemmeside. I den forbindelse vil jeg give nævne at jeg selv har være på et såkaldt jobsøgningskursus for nogle år tilbage, halvt inde i forløbet fik jeg arbejde, hvilket også var tilfældet for over halvdelen af de 30 der startede på kurset sammen med mig. Derudover har jeg mødt flere der også har fået arbejde efter et sådan et jobsøgningskursus hos 2. aktør. Fælles for dem og mig selv var at vi lyttede til det der blev sagt, og valgte det vi kunne bruge og brugte det. Det jeg selv lærte var først og fremmest at se på mit eget ansvar for det at være arbejdsløs, og det var ikke særlig rart at se dig gøre grin med det i Aftenshowet.
 
Jeg er nu selvstændig, og har mere end en gang i god mening forsøgt at vise socialt ansvar ved tilbyde job til en i forvejen arbejdsløs, det har ikke været nogen succes, mest fordi ansøgerne tænker og udtaler sig som dig, og det giver ikke job.
 
Da du nu har reflekteret rigtig meget på de jobsøgningskurser, så synes jeg du i din næste bog eller teaterstykke skal se lige så sakastisk på dig selv og de andre deltagere på kurset, så vi også kan se den vinkel, vis oprigtigt hvad I indbyrdes snakker om og ikke mindst jeres personlige engagement for at få et arbejde, det er jo trods alt det kurserne går ud på. Det vil måske give en bedre forståelse for den dansende underviser og de overheads der bliver vist på disse kurser. Jeg skriver til dig på facebook, som tidligere nævnt kunne jeg ikke kunne finde andre kanaler til din blog.
 
Jeg skriver til dig på facebook, som tidligere nævnt kunne jeg ikke kunne finde andre kanaler til din blog.
 
Dette indlæg må du gerne lægge ind på "bloggen" på dagpengeland.
 
- Ulrich Graffe
 

 
 
 
 
Tilbage
 
 
 


Tilbage

Om Dagpengeland
Dagpengeland udkommer på Gyldendal den 29. marts

Meget mere end bloggen. Dagpengeland i bogform.
»Læs mere
»Køb bogen her