Dagpengeland
Dagpengelands uafhængige facebooksideFacebookRSS

Indlagt på jobsøgningsanstalten - Jean eller kaos v/Jean Reginald la France - DEL 2

En kalender, et behov, en accept, en løsning, endnu en accept. Og et guldæg.

Dette er en kalender:
 
Kalender
 
Du skal ikke noget efter kl. 20.
 
Hvor tidsstyringsmatricen anvendes til at organisere det vigtige, der ikke haster, det ikke-vigtige, der haster, og det ikke-vigtige, der ikke haster, er kalenderen endnu mere konkret i sin tidsangivelse. Den siger ikke bare, at noget haster. Den hjælper dig med præcist at fortælle, hvornår det, der haster, haster så meget, at der skal tages affære. Integros kalender er en handlingens kalender.
 
Men kalenderen kan ikke bare tages i brug uden videre.
Den skal forberedes.
 
Bortset fra ugedag og klokkeslæt er kalenderen på bar bund. Integros kalender er tom. Den er ikke udfyldt. Det skal du selv gøre. Kalenderen kan ikke vide alt. Hvad for en måned er vi i? Hvilken uge er vi i? Og hvad med datoen? Integros kalender ved det ikke. Hvor skulle den vide det fra? Du skal hjælpe den. Ellers kan den ikke hjælpe dig.
 
Noget for noget. Det er fair nok.
 
Det hele lyder måske lidt indviklet, og det er det også. Ro på. Husk hvad Britta altid siger. Træk vejret. En ordentlig indånding. Og pust så ud. Du skal ikke holde vejret unødigt.
 
Lad os udfylde kalenderen trin for trin:
 
Kalender
 
Spørg kun én. Kun een. Jean er dagens instruktør. Jeg tror, jeg spørger ham.
 
»Jean?«
 
Det må jeg godt.
 
Til at udfylde Integros kalender anvender du din almindelige kalender. I den kan du se ugenummer, dato og måned. Det er lige det, Integros kalender mangler. Det skriver du ind i Integros kalender. Nu står der det samme i din almindelige kalender og i din nye Integro-kalender. Du er nu klar til at handle.
 
Det er dejligt. Handling er meget oppe i tiden.
 

Jean præsenterer: BALA-modellen

Du øver dig. Nu er du blevet bedre. Når du er blevet rigtig god til kalender, kan du med fordel kombinere kalenderen med tidsstyringsmatricens kategoriinddelte oversigt over det vigtige og det ikke-vigtige, det hastende og det ikke hastende:
 
Maling af køkken - vigtighedskategori 2 - mandag kl. 17.
 
Styr på familie og partner - vigtighedskategori 0 - torsdag kl. 11.
 
Finde et job - vigtighedskategori 1 - fredag kl. 20.
 
Apropos job. S.M.A.R.T.-modellen har - ved hjælp af sandkorn og timeglas - fortalt dig, hvad du skal være. Hvad for et job, du vil have. Hvad for en Specifik arbejdsgiver, du skal og vil ansættes hos. Og som om det ikke var nok: Med S.M.A.R.T.-modellen har du også fundet ud af, hvilken Metode, du skal anvende til at kontakte arbejdsgiveren (du ringer eller besøger). Om jobbet er Attraktivt (det er det). Om det er Realistisk (det er det). Og modellen har også Tidsbestemt din jobsøgning.
 
Det skriver du ind i Integros kalender. Med kombinationen af tidsstyringsmatricen, kalenderen og S.M.A.R.T.-modellen får du gradvist styr på universets kaoshærgede centrum.
 
Men tidsstyringsmatricen, kalenderen og S.M.A.R.T.-modellen er kun møntet på dig, jobsøgeren. De ser det hele fra din vinkel. Dig, dig, dig. Men universet er større endnu. Der mangler en brik. Hvordan ved du om den specifikke arbejdsgiver overhovedet er interesseret i at ansætte dig?
 
Jean præsenterer: BALA-modellen.
 
BALA-modellen fuldender universet. Med BALA-modellen kan du nu afgøre, om en arbejdsgiver vil ansætte dig. BALA-modellen er fantastisk. Det siger Jean selv.
 
BALA
 
Du ringer til arbejdsgiveren og husker din telefonteknik. Har arbejdsgiveren et Behov for nye medarbejdere? Det spørger du arbejdsgiveren om. Ja, arbejdsgiveren har behov for nye medarbejdere. Accepterer arbejdsgiveren dette behov? Det spørger du også om. Ja, arbejdsgiveren accepterer sit behov.
 
BA. Så langt så godt. Vi ved nu, at arbejdsgiveren accepterer sit behov for nye medarbejdere. Og arbejdsgiveren ved det også. Jobbet er næsten hjemme. En eller anden får et job. Næste trin:
 
Hvad er Løsningen på arbejdsgiverens accepterede behov? Det er at ansætte dig. Det siger du til arbejdsgiveren i telefonen. Accepterer arbejdsgiveren løsningen på det accepterede behov? Ja.
 
LA. BA + LA = BALA.
 
Ved tvivlsspørgsmål, dødvande og i alle tilfælde; brug din teoretiske viden om telefoni og telefonsalg. Er arbejdsgiveren visuel, auditiv eller kinæstetisk? Fornem det. Følg telefonflowchartet. Sæt dig op. Husk dine fritidsinteresser. Vær en galant bordherre. Trumf med din OFUS-profil og EFG-modellen. Fokus på virksomhedens bundlinje. Direktøren, Vinnie og Jean har forklaret det hele. Flere gange. Sæt dig ind i det.
 
Jean smiler. Han har det varmt, ser det ud til. Så varmt at han næsten tager sit tørklæde og sit smil af. Heldigvis er det nok at knappe jakken op.
 
Der er også en model, der hedder AIDA, siger Jean. Den er også god. Men BALA-modellen er bedst.
 

Erfarne harer

Lige én ting: Du ringer ikke bare og laver en BALA på den første og den bedste i firmaet. Det gør du naturligvis ikke. Kun amatører gør sådan noget. Et kompetent opkald har to trin. Og kompetence er vigtigt. Det er meget oppe i tiden.
 
1) Du ringer først til omstillingen. Så spørger du, hvem har ansvaret for ansættelser her? Så bliver du stillet videre. 2) Først nu spørger du, om der er brug for nye medarbejdere. Fortsæt herefter din BALA.
 
»Vi tager lige de to trin på tavlen«, siger Jean og tager de to opkaldstrin på tavlen:
 
Telefontrin
 
Det går nu op for mig, at andet og sidste trin i telefonopkaldstrinene samtidig er det første trin i BALA-modellen. Det hele hænger sammen. Alt her på kurset er delmængder af hinanden.
 
Men hey, de to telefonopkaldstrin der, de ringer en klokke. De ringer to klokker. De trin har vi da lært før? Beatriz har lært os dem. Vinnie har lært os dem. Jean har lært os dem. Og nu lærer han os dem igen.
 
Det er næppe et tilfælde. Der er ikke tale om manglende kommunikation eller tankeløst fyld. Der er velovervejede overvejelser bag. Det må der være. Men hvilke?
 
En tvær ånd i en lampe spørger. Integro svarer. Det er ikke første gang, ånder i lamper har spurgt Integro om det her:
 
Guldæg
 
Den der lyd. Den der lyd af en ånd på vej ned i en lampe. Den kommer nu. Der er styr på det. Ånden i lampen ved besked nu. Tvivlsspørgsmål og indvendinger imødegås. De er forudset og ventet. Her er ikke just tale om vårharer. Tværtimod. Disse harer er erfarne harer. Der er ikke skyggen af fugt i området omkring konsulenternes ører. Hverken bag flippen eller fra øregangen.
 
Og den der lyd af håndflader, der veltilfredse møder hinanden på vej op og på vej ned.
Den kommer nu. Godt arbejde.
 
 
 
« Forrige
S.M.A.R.T.
 
 
 
Tilbage
 
 
 


Tilbage

Tilbage

Reaktioner

Dagpengeland udkommer på Gyldendal den 29. marts

Meget mere end bloggen. Dagpengeland i bogform.
»Læs mere
»Køb bogen her